Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δημόσια διαβούλευση του υπουργείου περιβάλλοντος περί ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Σε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση προκειμένου να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της διεισδύσεως των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην ελληνική επικράτεια



Είναι γνωστό βέβαια, πως η πολύ άσχημη της ελληνικής οικονομίας εξ' αιτίας της πρωτοφανούς κρίσης έχει επηρεάσει βαθύτατα και την αγορά αυτοκινήτου, όμως επιτρέψτε μου εδώ ένα εμβόλιμο σχόλιο επ'αυτού.

Όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα αυτήν τη στιγμή στην πατρίδα μας, ένα είναι βέβαιο. Πως η ζωή είναι δυναμικό και κυκλικό φαινόμενο, με την έννοια ότι οι καταστάσεις δε μένουν ποτέ στάσιμες και αλλάζουν. Το είχε πει εύγλωττα και ο Ηράκλειτος πριν από 2+ χιλιετίες.

Υπό αυτό το πρίσμα η ελληνική οικονομία κάποια στιγμή θα βελτιωθεί. Κανείς από εμάς δε θα μπορούσε να εκτιμήσει την ομορφιά της ανατολής του ηλίου αν πριν από αυτήν δεν υπήρχε το σκότος.

Επιστρέφοντας στα της δημόσιας διαβούλευσης, οφείλω να πω ότι στην αντίστοιχη ιστοσελίδα θα βρείτε πολλές λεπτομέρειες για την τεχνολογία και τις κατηγορίες των υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και εκτιμήσεις επέκτασης της χρήσης τους στα επόμενα χρόνια.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι σκέψεις για επιδότηση της αγοράς φιλικών στο περιβάλλον αυτοκινήτων, με το υψηλότερο κίνητρο να παρουσιάζεται στα αμιγώς ηλεκτρικά τα οποία θα απαλλάσσονται από τον φόρο πολυτελείας και θα επιδοτείται η αγορά τους κατά ένα ποσοστό 10% ή σε απόλυτα νούμερα ως 5000€.

Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να  επισκεφθούμε όλοι και να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης η οποία θυμίζει ιστολόγιο, εκφράζοντας έτσι μια μορφή σύγχρονης, άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου