Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Nissan Leaf Nismo


Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκυο, η Nissan παρέθεσε μια σπουδή η οποία βασίζεται στο ηλεκτρικό Leaf, το οποίο όμως είχε δεχθεί τις ''περιποιήσεις'' του επίσημου παρακλαδιού με σπορ προσανατολισμό στα αυτοκίνητα της μητρικής εταιρείας, τη Nismo.



Η εμφάνιση θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει γίνει αρκούντως επιθετική, με ένα νέο bodykit που έχει ενσωματωθεί στο αυτοκίνητο, τους τροχούς των 18 ιντσών αλλά και το προφανές χαμήλωμα του αμαξώματος.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η ισχύς έχει πλέον αυξηθεί στους 120 ίππους, ενώ η αλλαγή ελατηρίων και αμορτισέρ θα προσφέρει μια πιο οδηγοκεντρική προσέγγιση στο ηλεκτρικό όχημα με προφανή στόχο να επωφεληθεί το κράτημα του αυτοκινήτου στις στροφές.

Επίσης οφέλη στον έλεγχο αλλά και στην δυνητική αυτονομία του οχήματος θα προσφέρει η μείωση του βάρους για την οποία δεν έχει γίνει λόγος ούτε για το εύρος της με κάποια συγκεκριμένη τιμή, αλλά ούτε και με ποιο τρόπο, π.χ με την χρήση ελαφρών μετάλλων ή συνθετικών υλικών.

Φαντάζομαι ότι λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του οχήματος εντός του 2012 θα έχουμε τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου