Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Mercedes-Benz B-Class E-cell Plus




Η τελευταία γενιά της B-Class θα αποτελέσει την βάση για τους πειραματισμούς της γερμανικής εταιρείας πάνω στην ηλεκτροκίνηση. Στο τρέχον άρθρο θα μελετήσουμε την υβριδική B-Class η οποία αναμένεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2014.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Seat στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης



Ο όμιλος Vw εσχάτως ασχολείται με θέρμη πάνω στο θέμα του μέλλοντος της αυτοκίνησης που δεν θα είναι άλλο από την ηλεκτροκίνηση, έτσι η Seat ως μέλος αυτού παρουσίασε 2 δικές της προσεγγίσεις που θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Άρση απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης

Με αφορμή την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα, δράττομαι της ευκαιρίας να συντάξω ένα σύντομο άρθρο γιατί θα έπρεπε κάποιος να επιλέξει ένα πετρελαιοκίνητο όχημα έναντι ενός βενζινοκίνητου και τούμπαλιν.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Audi A2



Το αρχικό A2 ήταν ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο για την εποχή του. Η διαφοροποίησή του έγκειτο στη δομή του που συνίστατο κατά συντριπτικό ποσοστό από αλουμίνιο (88%), με προφανές αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή συνολική του μάζα. Εκείνο το A2 ετροφοδοτείτο από συμβατικούς θερμικούς κινητήρες, που όμως λόγω του πολύ χαμηλού βάρους του αυτοκινήτου και της μελετημένης αεροδυναμικής του, επέτρεπαν πολύ καλές τιμές κατανάλωσης.