Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το Prius στην ''πρίζα''




Η Toyota θα παρουσιάσει στην επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδοχή του δημοφιλούς υβριδικού της Prius.



Το τρέχον Prius δεν έχει δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών του από το ηλεκτρικό δίκτυο μιας και η ενεργειακή τους πυκνότητα των 1.28 kWh είναι επαρκώς μικρή ώστε να μην απαιτείται κάτι τέτοιο, κάτι που θα αλλάξει αφού η καινούργια έκδοση του υβριδικού οχήματος θα εφοδιάζεται με συσσωρευτές της τάξεως των 5.2 kWh και θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζονται εντός 1.5 ώρας.

Αυτό θα επιτρέψει την αύξηση της ακτίνας αμιγούς ηλεκτροκίνησης στα 21 χιλιόμετρα και τη μέγιστη επιτυγχανόμενη ταχύτητα στα 100 χλμ/ώρα σε σχέση με τα 2.5 και 40 χλμ/ώρα αντιστοίχως του τωρινού μοντέλου.

Από τα συμφραζόμενα είναι προφανές ότι και οι τυποποιημένες εκπομπές ρύπων έχουν μειωθεί δραματικά στα 49 γρμ/χλμ CO2 από τα 89 και η κατανάλωση κατά την Toyota είναι πλέον στα 2.2 λίτρα/100 χιλιόμετρα, κάτι που αμφιβάλλω αν θα παρατηρήσει κάποιος σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όμως λόγω ευρύτερης ηλεκτρικής αυτονομίας η πραγματική κατανάλωση λογικά θα είναι χαμηλότερη του ''συμβατικού'' Prius.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου