Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive



H Mercedes παρουσίασε στην έκθεση αυτοκίνησης των Παρισίων μια έκδοση του ηλεκτρικού της υπεραυτοκινήτου, η οποία δείχνει να είναι πλέον πιο κοντά στην παραγωγή. Στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί με το αρχικό concept του εν λόγω αυτοκινήτου από το ιστολόγιό μας. Ας δούμε τι έχει αλλάξει από τότε.



Η βασική αλλαγή που διέπει πλέον όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας έχει να κάνει με την ονοματολογία. Πλέον τα ηλεκτρικά οχήματα ονομάζονται electric drive σε αντίθεση με το παρελθόν e-cell και υποψιάζομαι ότι αυτήν την ονομασία θα έχουν πλέον όταν θα βγουν στην παραγωγή.

Η SLS AMG electric drive λοιπόν έχει μερικές διαφορές σε σχέση με την προγενέστερη σπουδή e-cell προεξαρχούσης της ισχύος και της ροπής, που πλέον είναι στους 740 ίππους, ενώ η ροπή στα 1000 Nm. Οι 4 κινητήρες που την προωθούν είναι μόνιμου μαγνήτη και περιστρέφονται ως τις 13000 rpm.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και προφανώς θα προσδίδουν επιδόσεις στο όχημα που θα κόβουν την ανάσα. Το τυπικό 0-100 ολοκληρώνεται εντός 3.9'' ενώ η τελική ταχύτητα είναι βαρύτατα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα. Αν δεν ήταν περιορισμένη θα ήταν περίπου στα 360 χλμ/ώρα.




Οι μπαταρίες που τροφοδοτούν το όχημα έχουν ενεργειακή πυκνότητα 60 kWh και φορτίζονται από τυπική οικιακή πρίζα σε 26 ώρες. Για αυτόν τον λόγο η Mercedes διαθέτει και έναν ταχυφορτιστή 22 kWh ο οποίος τις φορτίζει σε 2 ώρες και 45 λεπτά. Προφανώς ο ταχυφορτιστής θα απαιτεί και μια μετατροπή στο ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού.

Η αυτονομία του οχήματος είναι 250 χλμ με μια μέση ταχύτητα περίπου 70 χλμ/ώρα. Με τις τρέχουσες τιμές του ρεύματος το όχημα χρειάζεται για να γεμίσει τις μπαταρίες του περίπου 5 €. Απίστευτα οικονομικό δηλαδή για υπεραυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2013 προφανώς με αστρονομικό κόστος που λογικά θα είναι πάνω από 500.000 €.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου