Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Lexus ES 300h



Συνεχιστής της παράδοσης της Lexus στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων, το νέο ES 300h που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκίνησης της Νέας Υόρκης. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.



Από τις φωτογραφίες είναι πρόδηλο πως πρόκειται για ένα μεσαίο οικογενειακό όχημα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό και την απαραίτητη ποιότητα που χρειάζεται ένα όχημα και δη Lexus, της κατηγορίας.

Στον τομέα των κινητήρων και της μετάδοσης το μονοπάτι της Lexus είναι γνώριμο, με τον θερμικό κινητήρα να είναι ένας βενζίνης φυσικής αναπνοής κύκλου Atkinson, τον ηλεκτροκινητήρα να είναι μόνιμου μαγνήτη και τη μετάδοση να λαμβάνει χώρα μέσω ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Σε ότι αφορά τον θερμικό κινητήρα αυτός είναι χωρητικότητας 2.5 λίτρων ο οποίος παραδόξως είναι τετρακύλινδρος, με την επιλογή αυτή να λαμβάνεται προφανώς για μείωση κόστους.



Θα πρέπει να εξηγηθεί εδώ ότι 2.5 λίτρα χωρητικότητα μοιρασμένα σε μόλις 4 κυλίνδρους συνεπάγεται υποχρεωτική χρήση του ενεργοβόρου άξονα εξισορρόπησης για τον ευχερή έλεγχο των μαζικών δυνάμεων και των ταλαντώσεων δευτέρας αρμονικής που είναι υψηλές σε τέτοιες χωρητικότητες.

Ο κινητήρας αποδίδει 178 ίππους, με τη βοήθεια του διπλά μεταβαλλόμενου χρονισμού των εκκεντροφόρων, αφ'εαυτού, ενώ σε συνεργασία με τον ηλεκτρικό μόνιμου μαγνήτη η ισχύς ανέρχεται στους 200 ίππους.

Η ροπή είναι άγνωστη αλλά με τη συνδρομή του η/κ θα είναι οπωσδήποτε επαρκής σε όλες τις περιπτώσεις.

Το όχημα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μια μικρή απόσταση βασιζόμενο αποκλειστικά στις μπαταρίες νικελίου μετάλλου υδριδίου που διαθέτει. Η κατανάλωση καυσίμου κατά την Lexus αναμένεται να είναι οριακά κάτω από τα 6 λ/ 100 χλμ ενώ το όχημα θα κυκλοφορήσει το 2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου